Boala apare ca urmare a formării de toxine la nivelul tubului digestiv prin fermentarea şi putrezirea unor produşi metabolici imaturi sau incompleţi. Aceste toxine trec în sânge şi vor fi preluate spre eliminare, prin canale energetice, de către: rinichi, ficat sau organele la nivelul cărora se formează. Acestea le vor elimina prin zonele lor de proiecţie energetică.
Rinichiul va elimina manifestând erupţii la nivelul articulaţiilor, mâinilor şi picioarelor.
Ficatul va elimina cu apariţie de erupţii la nivelul pielii capului (scalpului). Intestinul subţire elimină toxina prin erupţii localizate la nivelul feţei, pieptului, abdomenului, partea internă a braţelor şi picioarelor. Intestinul gros elimină toxina prin spate (omoplaţi, fese), partea externă a braţelor şi a picioarelor.
Erupţiile cutanate nu reprezintă boala în sine, ci reacţia pielii la transversarea lor de către toxine.
Tratamentul se face îndepărtând cauza care întreţine boala, tratând de fapt organele interne afectate, şi nu pielea.
Tratamentul constă în ceaiuri, tincturi, unguente, sucuri de plante, băi de plante şi un regim dietetic. Ceaiurile în amestecuri vi le pun la dispoziţie, dar tincturile şi le va face fiecare bolnav în funcţie de gradul de erupţie pe suprafaţa pielii.
TINCTURI. MOD DE PREPARARE
Scopul acestora este de a favoriza pe timpul tratamentului eliminarea rapidă de toxină cu protecţia erupţiilor de eventualele infecţii microbiene.
Tinctura de gălbenele:

Se poate obţine din flori crude care se pun în vase (ce pot fi închise ermetic) aşa cum se aşază în cădere. Nu se presează peste ele, se pune alcool dublu rafinat de peste 700 tărie cât să le acopere. Vasul se înveleşte în hârtie de culoare închisă şi se aşează la soare, avându-se grijă să se agite de 2-3 ori pe zi. După 14 zile se strecoară şi se păstrează la rece şi întuneric. Rolul acestei tincturi este de a vindeca fără să lase cicatrici.
Tinctura de sunătoare:

Lat. Hypericum perforatum
Se obţine identic cu cea de gălbenele.
Rolul ei este de a dilata porii şi de a elimina rapid toxinele din piele.
Tinctura de mentă:

Se poate obţine din plante verzi, tocate la 1-2 cm, ce se pun în vase cu gât larg, care pot fi închise ermetic, aşa cum se aşează ele în cădere. Se acoperă cu alcool dublu rafinat şi se procedează ca mai sus. Rolul acestei tincturi este de calmare a mâncărimilor.
Tinctura de busuioc şi rostopască:


Se obţine ca şi cea de mentă. Rolul tincturii de busuioc este de dezinfectare, iar a celei de rostopască este de a impregna celulele epiteliale făcându-le impenetrabile pentru microbi sau ciuperci.
Tinctura de nuci:

Se face din coaja verde a nucilor. Rolul ei este ca prin iodul natural conţinut să apere pielea. Peste cojile verzi de nucă obţinute prin decojire se pune alcool şi se procedează ca mai sus.
Tincturile se fac separat şi toate şase se vor amesteca în final la un loc. Cu ele se vor şterge erupţiile la puţin timp după băile fierbinţi cu plante.
SUCURILE DE PLANTE
Se referă la sucul de rostopască obţinut din planta crudă după faza de înflorire. Planta se toacă mărunt cu cuţitul şi această tocătură se trece prin maşina de tocat carne. Produsul rezultat se stoarce, iar sucul obţinut se poate folosi ca atare sau amestecat în proporţie egală cu tincturi. Mai explicit, la 100 ml suc se va pune 100 ml amestec de tincturi.
Cantităţile necesare de sucuri şi tincturi vor fi în funcţie de gradul de erupţie de pe suprafaţa pielii. Cu cât erupţia este mai mare afectând suprafeţe mai mari de piele, cu atât cantitatea de tincturi şi suc va fi mai mare. De obicei, la un psoriazis generalizat, sunt necesari 2-4 litri de tincturi.
UNGUENTELE
Ca să obţinem unguente, avem nevoie de grăsime de porc (osânză nesărată) şi de gălbenele sau de rădăcini de tătăneasă (Symphytum officinale).

Unguentul din gălbenele se obţine din plante verzi ajunse la înflorire. Planta tocată la 1-2 cm (250 g) se prăjeşte în grăsime de porc (400 ml). Va sta pe foc mic până când ia aspect de ceapă bine prăjită. Se lasă 12 ore după care se încălzeşte până devine lichidă, se strecoară, se pune la rece.
Unguentul de tătăneasă se obţine din rădăcini proaspete bine curăţate şi spălate, tăiate mărunt. Cantităţile şi modul de obţinere sunt asemănătoare cu cele descrise mai sus.
BĂILE DE PLANTE
Se folosesc următoarele plante: urzici (planta cu totul), frunze de nuc şi rostopască.
Pentru băile de cap se face ia câte o mână din fiecare plantă, amestecul fiind pus în 10 litri de apă şi dat în clocot. Când temperatura apei este suportabilă, cu jumătate din această cantitate se spală părul cu săpun cu PH neutru, iar cu cealaltă jumătate se clăteşte. Părul nu se şterge.
Pentru băile generale plantele se vor pune în cantităţi mai mari, păstrându-se proporţia peste care se toarnă apa clocotită. Se stă în apă 20-25 de minute. Corpul nu se şterge. Băile se fac de 1-2 ori pe săptămână.
După baie, după ce corpul s-a uscat, erupţiile se tamponează fie numai cu sucul de plantă, fie numai cu sucul amestecat cu tincturile. Se pot aplica şi 2-3 tamponări succesive. După două ore, aceste erupţii se ung cu una din alifii.
În cazul lipsei posibilităţii de a face băi de plante, se poate face baie simplă, fierbinte, cu apă şi săpun, aplicându-se tamponările şi unguentele.
VINDECAREA
Voi descrie trei modalităţi de vindecare. La persoanele cu erupţii generalizate există posibilitatea ca:
1. suprafaţa erupţiilor să se reducă încetul cu încetul pe măsură ce toxina se elimină din organism. Vindecarea are loc într-o perioadă mai lungă de timp;
2. suprafeţele de piele afectată se pot dubla sau tripla ca suprafaţă şi se vor vindeca după 2-3 săptămâni;
3. erupţiile cutanate dispar după 2-3 săptămâni, apărând după aceea la un interval de timp, dar de fiecare dată mai puţin cu jumătate decât au fost anterior. În cazurile acestea, corpul elimină toxina în porţii.
ELIMINĂRILE DE TOXINĂ
RINICHII vor elimina toxina prin:
– transpiraţie, aceasta putând fi abundentă, cu miros uşor schimbat, putând colora lenjeria;
– urină, ce poate avea culoare şi miros diferite; uneori urinări dese cu usturimi.
– dureri articulare, cu umflarea articulaţiilor;
– erupţii cutanate pe mâini, picioare, frunte, articulaţii.
DIGESTIV, toxinele se vor elimina prin:
– materii fecale, cu schimbarea culorii şi a mirosului, uneori în eliminări masive de toxină cu diaree şi crampe abdominale.
– erupţii cutanate pe pielea capului (ficat), faţă, abdomen, braţe (intestin subţire), ceafă, spate, fese (intestin gros).
În cazul când eliminările de toxină se fac masiv şi apar una din manifestările de mai sus, se întrerupe administrarea ceaiului. Se va relua după dispariţia lor. Apariţia acestora se datorează eliberării unei cantităţi mari de toxină pe care organismul nu o poate elimina. Apariţia durerii este modul prin care organismul ne înştiinţează că trebuie să-l ajutăm.
Ceaiurile conţin elemente naturale gata sintetizate pe care organismul le recunoaşte şi le foloseşte cât are nevoie în momentul respectiv. Ceaiurile nu au, practic, contraindicaţii. Nu crează dependenţă, nu activează sau favorizează alte boli. Pot fi folosite în paralel cu orice tratament medicamentos.
REGIMUL DIETETIC
Se referă la excluderea din alimentaţie a următoarelor alimente: alcool, oţet, zahăr, înlocuitorii de zahăr, băuturi acidulate, afumături, grăsimi, citrice, ardei iute, piper. Se pot consuma: carne slabă, proaspătă sau congelată de orice tip, lapte şi derivate din lapte, ouă, legume, fructe.
Pentru mai multe detalii și cum puteți să comandați ceaiurile binefăcătoare, va rugăm să consultați site-ul:
https://www.ceaiuridinplante.ro/ceaiuri-amec/amec-p/ceai-amec-psoriazis-4.html
Va recomandam sa cititi si Cum a inceput totul unde veti descoperii calatoria pe care domnul Giurea Marin a facut-o pentru a putea sa puna la dispozitie aceste ceaiuri.
Va dorim insanatosire grabnica.