LUPUS – BOLI DE COLAGEN (BOLI CU 1000 DE FEŢE)

LUPUS SISTEMIC

 • Care sunt cauzele care pot declanşa o boală autoimună?

Tulburare de metabolism celular, reversibilă cu răspuns imunitar de tip special (anticorpi antiARN, antiADN, anticorpi antinucleari) dat de disfuncţie tiroidiană. Disfuncţia tiroidiană este indusă în organism de:

 • stări de stres negative de lungă durată;
 • boli ale tiroidei;
 • tratamente ce pot influenţa functionalitatea tiroidei;
 • infecţii repetate ale amigdalelor;
 • folosirea de anticoncepţionale, tratamente hormonale, implanturi, alimente aromatizate, conservate, colorate chimic, iradieri, intoxicaţii cu substanţe chimice;
 • pătrundere prin canale energetice datorat unui ţesut epitelial degradat în prezenţa unor factori fizici în exces (căldură, raze UV), de substanţe chimice în suspensie (produse cosmetice etc.)

 • Care sunt condiţiile pentru ca boala să se manifeste?

Ca boala să se manifeste vor exista obligatoriu două condiţii (cauze) esenţiale:
1. Cauza care o declanşează, care ulterior dispare;
2. Cauza care o întreţine, prezentă pe tot timpul manifestării bolii până la vindecare.

Tiroida produce hormonul numit tiroxină, acesta fiind cantonat în colodiile tiroidiene. În funcţie de necesităţile fiziologice ale organismului, aceşti hormoni sunt transportaţi la nivelul mitocondriei celulei hepatice de două enzime care circulă liber în sânge prin organism (TBG şi TBG). Când sistemul nervos pierde controlul asupra tiroidei, colodiile tiroidiene pun în circulaţia sanguină cantităţi mari de tiroxină. Aceasta se autodegradează dând naştere la apariţia a două stări:
1.        Autodegradarea la nivel celular, altul decât cel hepatic, cu rezultanta de substanţe vasoconstrictoare permanente ce au ca efect micşorarea la 1/3 a lumenului vascular inducând stări de hipoxie permanentă a celulelor irigate de aceste capilare. Starea aceasta are ca efect direct şi imediat următoarele modificări:
2.        – Creşterea dimensiunilor membranelor celulare (îngroşarea), cu micşorarea porilor, disiparea încărcăturii electrice a membranei şi blocarea schimburilor energetice;
– Diminuarea gradului fosforilărilor oxidative;
– Activarea oxidării proteinelor şi a glicolizei anaerobe cu acţiune catabolică calorigenă;
– Blocarea lizomului cu apariţia foamei de elemente şi a crizei lizozomiale.

 • De ce apare în cadrul acestor boli răspunsul imunitar de tip special: celule lupice, anticorpi antiARN, antiADN, anticorpi antinucleari?

Practic, în lipsa cantităţii necesare de oxigen, celulele primind doar 1/3 din necesar, pentru a supravieţui în lipsa de oxigen vor degrada glicogenul (glicoliza anaerobă) cu eliminarea unei mari cantităţi de căldură. Aşa se explică stările febrile de lungă durată care nu cedează la tratament medicamentos antitermic ci la corticoterapie in fazele de debut ale LES. Blocarea formării de glicogen, degradarea celui de rezervă, va obliga organismul să găseasca alte căi de supravieţuire. În disperare, în prezenţa cortizonului secretat de glanda suprarenală va transforma proteina în glicogen şi glicogenul în elemente vitale supravieţuirii. Resturile de proteină nedegradată vor rămâne în citoplasma celulară sub formă de incluziuni citoplasmatice. Imposibilitatea epurării va face ca la nivelul citoplasmei să se acumuleze în timp mari cantităţi de resturi nedegradate ce vor schimba compozitia chimica a celulei.
Răspunsul imunitar va apare, organismul considerând aceste celule intruşi, nerecunoscându-le. Organismul va trece la fabricarea anticorpilor antinucleari la început, apoi anticorpi antiADN şi antiARN urmărind distrugerea acestor celule modificate chimic, distrugându-le nucleul ce conţine informaţia genetică. Aceşti anticorpi nu sunt capabili însă să distingă celula normală de celula cu compoziţia chimică modificată, ci vor distruge toate celulele ce au în nucleu ARN-ul şi ADN-ul copiat la inceput. Astfel, în dorinţa de a se apăra, organismul îşi fabrică arme care în final îl vor distruge, el pregătindu-şi, practic, propriul sfârşit, şi de aici noţiunea de BOALĂ AUTOIMUNĂ.

 • Ce organe interne pot fi afectate?

Autodegradarea tiroxinei mai poate da ca rezultante formarea de substanţe ce vor bloca procese metabolice cu rezultantă de apariţie în organism a metaboliţilor imaturi şi/sau incompleţi. Aceşti metaboliţi se vor forma continuu şi în cantităţi din ce în ce mai mari. Ei se vor autodegrada cu rezultante de toxine, sau vor fi eliberaţi în tubul digestiv. Prezenţa acestora în tubul digestiv va duce la favorizarea anumitor tipuri de floră microbiană, banală sau patogenă, care se va înmulţi. Prin metabolizarea produşilor imaturi această floră microbiană va dezvolta toxine care pot afecta numai tubul digestiv sau pot trece prin absorbţie în circulaţia sanguină ajungând la cei doi epuratori: rinichi şi/sau ficat.

Rinichiul – organ epurator pereche, răspunde în organism de controlul şi epurarea a tot ce se află extraperitoneal. În funcţie de toxine şi de organele afectate, poate da:
– rinichi                                   – nefrita lupică;
– inimă                                   – endocardita lupică;
– sistem vascular                  – vasculita lupică;
– sistem osos şi limfă           – lupusul limfatic;
– muşchi                                 – miozita; distrofia musculară;
– membrane, mucoase        – inflamarea cavităţii bucale şi a foselor nazale;
– pielea                                  – erupţii cutanate prin zone de proiecţie energetică prin
modificarea aspectului pielii.

Ficatul – răspunde de epurarea a tot ce se află intraperitoneal (intestin subţire şi gros, pancreas, vezică biliară) şi extraperitoneal (esofag, limbă şi zona sublinguală). Ficatul mai are ca zonă de proiecţie externă pielea capului (scalpul).

 • De ce boli cu erupţie cutanată, fără modificări la nivelul sângelui?

Lupusul cutanat – forma de boală fără modificări sanguine – este boala care nu pune în pericol viaţa, dar este forma care impresionează prin imaginea mutilantă a erupţiilor cutanate. Erupţiile cutanate sunt date de fapt de reacţia pielii la toxina ce o transversează din interiorul organismului către afară. Aceste toxine sunt eliminate de la locul de formare ale organelor interne prin canale en

ergetice, toxinele fiind purtate din celulă în celulă de curenţi energetici. Erupţia cutanată este o stare normală de manifestare a bolii, care nu trebuie suprimată. Suprimarea erupţiei prin blocarea canalelor energetice va genera acumulare de toxină şi poate duce la acutizarea bolii şi transformarea în LES.

 • De ce erupţii cutanate la diferite nivele?

Am amintit aici de canale energetice, curenţi energetici, zone de proiecţie energetică. Zonele de proiectie energetică nu reprezintă decât desenul pe suprafaţa pielii a organelor interne. Sunt 700 de canale energetice virtuale care nu se întretaie, cu circuit reversibil ce permite încărcarea energetică sau eliminarea de toxină. Fiecărui canal energetic îi corespunde pe suprafaţa pielii un punct energetic. În jurul fiecărui punct energetic există o suprafaţă energetică, iar însumarea acestor suprafeţe dau ariile energetice ce corespund valoric cu aria desfăşurată a organului intern.

            Rinichiul – are ca zone de proiecţie energetică externă: fruntea cu ochii (“masca lui Zorro”), fosele nazale, mâinile (cât se poartă o mănuşă), picioarele (cât se poartă şoseta), pielea din coate şi genunchi, cavitatea bucală cu buzele).
Căile interne:
– rinichi-plămân (eliminare de toxină pe această cale dă pleurita lupică);
– rinichi-inimă (eliminare de toxină pe această cale dă endocardita lupică);
– rinichi-creier (tulburări neurologice);
– rinichi-oase (lupus limfatic);
– rinichi-muşchi (miozita, distrofia musculară).
Ficatul – are ca zonă de proiecţie energetică externă: scalpul;
Căile interne:
– esofagul;
– limba;
– zona sublinguală;
Stomacul – nasul şi obrajii;
Vezica biliară – regiunea subrotuliană corespunzătoare mărimii palmei;
Pancreasul – zona de deasupra maleolei, de o parte şi de cealaltă a piciorului, corespunzătoare mărimii palmei (eliminarea de toxină prin acest canal are ca rezultantă apariţia ulcerelor varicoase de tip lupic sau necrotic).

 • Cum se explică vindecarea în astfel de boli?

Cum ajutăm organismul să înlăture boala, cum ajutăm sistemul imunitar şi care este mecanismul vindecării?

Corpul uman este un complex energetic cu un mecanism de apărare care îl ajută să îşi menţină un echilibru optim. Acest mecanism are un nivel energetic specific fiecărui organism, cu energie dispusă în 12 straturi energetice, aşezate concentric, şi cu energii descrescânde de la mijloc către exterior (modelul atomic).

Când boala atacă organismul şi se instalează, va ataca primul strat energetic (nucleul) şi îi va distruge energia. Dacă boala învinge distrugând acest strat, corpul se va retrage şi va lupta în continuare de pe stratul imediat următor mai slab încărcat energetic. Cu cât organismul se va retrage spre straturile exterioare mai slab încărcate energetic, cu atât boala se agravează, simptomatologia ei schimbându-se dramatic.

Ca să împiedicăm cronicizarea bolii şi suferinţa fizică veşnică, vom ajuta organismul să învingă boala îndepărtând cauza care o întreţine prin stimularea terapeutică. Stimularea constă în introducerea în organism de energie necesară anihilării şi eliminării toxinei egală cu energia stratului pe care se duce lupta în acel moment, cu eliberarea canalelor şi accelerarea fluxului energetic. Practic, va trebui să introducem în organism energii specifice tuturor straturilor energetice indiferent de gradul de cronicizare a bolii şi de energia specifică fiecărui strat.

Vindecarea înseamnă de fapt un salt cuantic compus din forme noi de energie, de la exterior către interior, organismul învingând încet şi în timp boala. S-a pus întrebarea dacă există şi alte variante de refacere a sănătăţii în afara tratamentului alopat (administrării medicamentelor chimice) care este neputincios, plin de riscuri şi impropriu? Ce trebuie să conţină acest tratament?

Starea de sănătate este înnăscută şi nu este decât o ordine naturală a lucrurilor şi numai Natura o poate controla şi ordona. Am folosit pentru stimularea terapeutică substanţe complexe, naturale, conţinute de plante. Efectul lor în timp nu a dăunat organismului ci a înlăturat toate modificările pe care boala le-a produs. Tratamentul pe care l-am folosit la început, pentru propria-mi vindecare, a urmărit:
– oprirea formării de toxină şi refacerea proceselor metabolice afectate de aceasta;
– redirecţionarea toxinei acumulate în organism;
– protecţionarea organelor epuratoare şi favorizarea lor pentru eliminarea toxinei.

 • Cât durează tratamentul în formele interne şi în cele cutanate?

            Pentru formele de lupus sistemic (LES,LEC,LED) tratamentul cu extracte naturale s-a făcut la început în paralel cu tratamentul medicamentos şi cu urmărirea valorilor analizelor specifice pozitive ce au pus diagnosticul. Odată cu scăderea valorilor analizelor de mai sus s-a micşorat treptat cantitatea de medicament chimic, iar la negativarea analizelor s-a suprimat tratamentul medicamentos şi s-a continuat cel cu extracte naturale. Durata acestui tratament a urmărit analizele negative şi starea generală a bolnavului. Când pe durata a 1,5–2 ani analizele ce au pus diagnosticul bolnavului au rămas negative şi starea generală a acestuia a fost excelentă, s-a renunţat definitiv şi la acest tratament. Eu, personal, nu am mai avut simptomatologia bolii (diagnosticat cu LES în anul 1984) din anul 1990.

            În formele de lupus cu erupţii cutanate pot fi descrise 3 forme de vindecare:

1.         Suprafeţele cu erupţii cutanate se măresc, exacerbându-se cu eliminare masivă de toxină. Aceste erupţii dispar după o anumită perioadă (la mine dura 28 zile) cu reapariţia la o anumită perioadă (la mine după 2 luni), dar de fiecare dată ½ din erupţia anterioară. Am avut astfel 8 erupţii, iar ultima a fost abia vizibilă.
2.         Suprafeţele cu erupţii dispar, apărând alte erupţii în alte zone decât cele iniţiale (erupţii pasagere).
3.         Suprafeţele cu erupţii se sting treptat, invers decât au apărut.

Tratamentul se continuă o anumită perioadă de timp după dispariţia simptomatologiei sau a erupţiilor cutanate din următoarele considerente: fiecare organism are un prag de toleranţă şi unul de echilibru. Când toxina se află cuprinsă cantitativ în intervalul zero÷prag de toleranţă, organismul nu reacţionează sau când cantitatea de toxină depăşeşte pragul de toleranţă, ajungând la acel echilibru (de suportabilitate), organismul începe să manifeste primele simptome clinice ale bolii. Când cantitatea de toxină depăşeşte pragul de echilibru (de suportabilitate), boala are manifestări din ce în ce mai greu de suportat. Eliminarea de toxină va reprezenta, de fapt, inversul acumulării toxinei şi cronicizarea bolii. Când toxina va trece sub pragul de toleranţă al organismului, simptomatologia bolii va dispare în totalitate dând senzaţia de vindecat, însă cura cu extracte naturale trebuie continuată până la eliminarea totală a toxinelor (până la valoarea zero).

 • Cum se explică vindecarea naturală? De ce plante? De unde această energie?

            Există o ordine a lucrurilor în natură pe care numai natura o poate ordona şi controla. Suntem fiinţe telurice şi ne hrănim cu energie solară.

Hai să privim formula hemoglobinei şi cea a clorofilei; vom observa că sunt identice, singura diferenţă fiind atomul de fier bivalent Fe2+ la hemoglobină şi Mg2+ la clorofilă.

La clorofilă se mai observă un electron e-, foarte încărcat energetic care “dispare” cu încărcătura energetică apărând apoi cu energia scăzută. Se încarcă la nivelul clorofilei şi transportă această energie în plantă. Mecanismul energetic l-am mai explicat.

Indiferent ce folosim din plante (rădăcini, tulpini, frunze, flori, seminţe), acestea conţin de fapt substanţe naturale, sintetizate de celule vii. Sunt substanţe bioenergetice rezultate din fotosinteză (soare, apă, aer, elemente chimice din sol).

 • De ce apar aceste boli la copii?

            Cauza care declanşează aceste boli la copii poate fi dată de toxine care au trecut bariera placentară.
Cauze:

– tratamente de fertilizare;
– folosirea excesivă a contraceptivelor;
– tratamente pentru menţinerea sarcinii;
– stres în sarcină;
– constipaţii de lungă durată în ultimele luni de sarcină.

În funcţie de cantitatea de toxină blocată, copiii se pot naşte cu boala sau boala poate apare la 1-3 ani după ce copilul trece pe alimentaţie normală. Sunt vindecabile.

În loc de încheiere.

Se cunosc teoretic 164 toxine care pot provoca 164 forme de boală, uneori cu 1-7 forme. Poţi să faci boala lupică cu una, două sau mai multe toxine alese aleatoriu. Vom avea astfel un număr foarte mare de forme de boală, fiecare bolnav fiind unic în felul lui ca individ şi ca formă de boală. Cei mai interesaţi în vindecare au fost şi rămân bolnavii şi aparţinătorii acestora. Lor mă adresez, punându-le la dispoziţie cercetările mele de până acum. Lupusul şi orice formă de boală de colagen sunt vindecabile, fără risc medical.

Pentru mai multe detalii și cum puteți să comandați ceaiurile binefăcătoare, va rugăm să consultați site-ul:

https://www.ceaiuridinplante.ro/ceaiuri-amec/amec-l/ceai-amec-lupus-3.html

Va recomandam sa cititi si Cum a inceput totul unde veti descoperii calatoria pe care domnul Giurea Marin a facut-o pentru a putea sa puna la dispozitie aceste ceaiuri.

Va dorim insanatosire grabnica.

Comentariile sunt închise.